
سفر به دشت هویج
دلیل این نام عجیب و غریب را باید در تاریخ این دشت جستجو کنید. روایتهای تاریخی مختلف حکایت از آن دارند که در روزگار گذشته بخش وسیعی از زمینهای این دشت به کاشت هویج اختصاص داشته است. هر چند که امروز دیگر اثری از این مزارع به چشم نمیخورد.
اگر راهی این منطقه شدید، بد نیست که سری هم به جاذبههای زیبا و مناظر بکر درهشمالی افجه بزنید. این دره که در تمام سال گردشگران را به خود فرا می خواند، خوراک کوهنوردانی است که از مسیرهای آن برای صعود به قلههای آتشکده، ساکا، یخچال و مهرچال استفاده میکنند.
نقل است که یکی از راههای قدیمی افجه که به مسیر عبور پادشاهان صفوی اختصاص یافته بود از همین مسیر گذاشته و تا دشت لار ادامه پیدا می کند. آنها از این جاده برای شکار و تفرج استفاده میکردند و اگر شما هم به اندازه پادشاهان صفوی، وقت و حوصله گشت و گذار داشته باشید، می توانید آثار کاروانسراهای صفوی را که در آن سوی دیواره صخرهای کوه و در انتهای دره واقع شده اند، ببینید.
در امتداد این مسیر آبشار پسچویک در فاصله 5/1 کیلومتری شمال شرقی روستا و در منطقه یال کوه که مشرف به
اما در شمال غرب دشت هویج و در مسیر صعود به قله آتشکده، دشت «سبواستان» با درختان گردو و گیلاس خودنمایی میکند و آبشار چرند به ارتفاع 45 متر از دامنه کوه به دره پایین دست آن سرازیر میشود. کمی آنطرفتر حمام تاریخی روستا قرار دارد که در مرکز بافت قدیمی واقع شده و مطمئنا نظر شما را به خود جلب خواهد کرد.
این حمام 2 بخش مجزای زنانه و مردانه داشته و بنای آن دارای طاق، گنبدهای عرقچین و قوسهای جناغی است. اهالی منطقه قدمت حمام را به دوره صفوی یا اوایل حکومت قاجار نسبت میدهند اما با این حال این حمام همچنان فعال است و مردم روستا از آن استفاده میکنند!
با پشت سر گذاشتن آبشار و دیدن معماری خاص حمام افجه به محلههای قدیمی و بافتهای اصیل این روستا میرسید که در فاصلههای نزدیک به هم قرار گرفتهاند. اگر به محله چراغان سری بزنید میتوانید ضمن تماشای بافت دیدنی آن سقاخانه حضرت ابوالفضل(ع) را هم از نزدیک ببینید. این سقاخانه و درخت چنار کهنسالی که قدمت آن را به 400 سال قبل نسبت دادهاند، در تمام منطقه لواسانات شهرت زیادی دارند.
گروه گردشگری تبیان