
راهنمای سفر به چابهار
سیستان و بلوچستان را میتوان نیمه گمشده گردشگری ایران نامید.این استان و به ویژه چابهارش آنقدر زیباست که حتی اگر یک ماه در آن بمانید سیر نمیشوید.به شهادت تمام کسانی که به سیستان و بلوچستان به ویژه چابهار سفر کرده اند، جنوب شرقیترین استان کشور یکی از زیباترین، بکرترین و ناشناختهترین استانهای کشور است. حتی جا دارد که یک ماه هم در این استان بمانید و زیباییهای آن را بیشتر ببینید.
تماشای مناظر کوههای بزرگ و کوچک بسیار با شکل خارقالعاده و حرارت هوا و غبار شرجی حاصل از آن، انسان را به یاد مناظر خیالی و رویایی از کرات آسمانی میاندازد و برای لحظاتی احساس میکند در مریخ به سر میبرد. درخت کهنسال «مکر زنان » که محلیها آن را با نام «کرگ» میخوانند با قدمت بیش از 500 سال در مرکز روستا و در ضلع جنوبی آن در مجاورت گورستان، یکی دیگر از جاذبههای گردشگری این روستا محسوب میشود.
نوار ساحلی کلات رود یکی از نقاط دیدنی در شهرستان چابهار است که با وسعت 10 هکتار در نوار ساحلی دریای عمان در دامنه تپههای ماسهای با چشماندازهای زیبا پذیرای مسافران و گردشگران این منطقه است. تالاب لیپار یکی از بزرگترین تالابها در سطح استان سیستان و بلوچستان در چهار کیلومتری
امامزاده سید غلامرسول
در حاشیة شرقی چابهار، بعد از میدان شیلات، بنای گنبددار سفید رنگی با قامتی بلند به سبک معماری هندی جلبنظر میکند، که قدمت آن به دوران تیموری میرسد. این بنا، مدفن یکی از سادات به نام سید غلامرسول است.
تالاب لیپار
لاچیقهای ساحلی تیس
این آلاچیقها در پلاژ کنار ساحل خلیج چابهار، در مسیر جاده کنارک ـ چابهار است و در 9 کیلومتری چابهار واقع شدهاند و به وسیلة جادة ساحلی آسفالته به جاده اصلی متصل میشود. این مکان، تفریحگاهی با چشمانداز مناسب برای گردشگران محسوب میشود و با غذاخوری و چایخانه آمادة پذیرایی از مسافران است.
گل افشان
در شمال غرب چابهار و در 20 کیلومتری روستای کهیر در دشت وسیعی به همین نام که در مسیر جادة تنگ ـ گانگ واقع شده است، پدیدة طبیعی گلفشان وجود دارد که نام محلی آن «بولوبولو» است. این پدیده با پرتاب گل و همراه با متساعد شدن گاز از اعماق زمین، نظر هر بینندهای را به خود جلب میکند. این گلفشان در سالیان متمادی با پرتاب گل به اطراف خود، تپهای بوجود آورده است که هیچگونهای از گیاهان در آن رشد و نمو نمیکند.
تمساح پوزه کوتاه
تمساح (کروکودیل) پوزه کوتاه، برجستهترین موجود حیاتوحش منطقة آزاد چابهار است که به طور طبیعی در این منطقه زندگی میکند. زیستگاه اصلی این تمساح که به نام محلی، «گاندو» خوانده میشود، حدود 380 هزار هکتار مساحت دارد که بخشی از آن در چابهار و بخش دیگری نیز در شهرستان ایرانشهر قرار دارد. هم اکنون طرحی به نام گاندو در این مناطق در دست اجرا است تا برای نخستین بار در کشور، تمساح پوزه کوتاه، حفظ و تکثیر شود. این نوع تمساح از نادرترین انواع تمساح در جهان است که در رودخانههای سرباز و باهوکلات زندگی میکند.
بیشتر این تمساحها در برکههای میان راسک و باهوکلات و باتلاقهای دالگان و کلانی متمرکز هستند و تنها تمساح ایران است که دارای ارزش ملی و بینالمللی است. طول این جانور تا 4 متر میرسد و در حدود نیمی از کل بدن آن را دم قوی این حیوان تشکیل میدهد.
بخش گردشگری تبیان
برگرفته از: تماشا، بیابان های ایران